Ladataan...

Tausta

Tausta

Verkko-osuuskunta Oulunseudun Laajakaista, OLKA, on syntynyt tarpeesta päästä valokuidun avulla aktiiviseksi osaksi tulevaisuuden digiyhteiskuntaa. Yhteiskuntaa, jossa kotien eri laitteet kommunikoivat keskenään, ja jossa useimmat palvelut tuotetaan ja ovat hyödynnettävissä verkossa. Tulevaisuudessa internet ei ole erillinen palvelu, vaan se sulautuu saumattomasti ihmisten elämään ja yritysten toimintaan. Tämä saumattomuus voidaan toteuttaa vain yhteyksillä, jotka toimivat luotettavasti ja joissa kapasiteetti ei lopu kesken.

Vuonna 2011 joukko Oulunsalon Pitkäkankaan asukkaita halusi saada valokuidulla toteutetut laajakaistayhteydet koteihinsa. Neuvottelut isojen internetoperaattoreiden kanssa eivät johtaneet toivottuihin tuloksiin; selvisi, että niillä ei ole halua rakentaa valokuituyhteyksiä vanhoille pientalovaltaisille asuinalueille. Siksi päätettiin perustaa oma verkko-osuuskunta ja rakentaa verkko itse.

OLKAn perustajia ja aktiivijäseniä yhdistää kristallinkirkas näkemys valokuidun ylivoimaisuudesta muihin internetyhteyden toteutustapoihin verrattuna. Toiminnassamme haluamme olla mukana lisäämässä yleistä valokuitutietoisuutta, toimia yhteistyössä muiden valokuituverkkotoimijoiden kanssa sekä luoda mahdollisuuksia valokuidun avulla toteutettujen tietoliikenneyhteyksien avulla.

OLKAn omistama ja hallinnoima verkko on ns. Open Access -verkko. Tämä tarkoittaa sitä, että tarjoamme kaikille operaattoreille mahdollisuuden tarjota omia palvelujaan verkossamme. Vapaa kilpailu pitää huolen siitä, että hinnat ovat varmasti erittäin kilpailukykyiset.

Toimintamme perustuu yhteisöllisyyteen ja yhteiseen hyvän luomiseen. OLKA on voittoa tavoittelematon ja velaton osuuskunta. Olemme halunneet rakentaa verkkomme omakustannushintaan, jotta osuuskuntamme jäsenet saisivat huippunopeat internetyhteydet taatusti edullisimmalla mahdollisella hinnalla!

Perustamisestamme lähtien olemme olleet valokuitukentän pioneereja ja suunnannäyttäjiä, ja sellaisina aiomme myös pysyä!