Ladataan...

Valokuitu

Valokuitu

Miksi valokuidun hankkiminen kannattaa?

Valokuitu on ainoa olemassa oleva tekniikka, joka takaa eri verkkopalvelujen laadukkaan ja varman toiminnan myös tulevaisuudessa. Valokuitu tulee olemaan yhtä välttämätön peruspalvelu kuin vesivessa, sähkö tai kännykkäverkko.

Voisitko kuvitella ostavasi asunnon, jossa kännykkä ei kuulu kunnolla? Vielä 15 vuotta sitten ehkä, tänä päivänä se ei ole mitenkään mahdollista. Valokuidun merkitys tulee olemaan vähintään yhtä merkittävä tulevien vuosien aika

Internet sulautuu yhä saumattomammin osaksi jokapäiväistä elämää ja valokuidun merkitys väylänä niin viihde- kuin hyötypalvelujen äärelle vain korostuu. Pankkipalvelut on totuttu jo pitkään hoitamaan netissä, mutta tulevaisuuden tietoyhteiskunnassa lähes kaikki palvelut hoidetaan netin kautta. Taloautomaatioratkaisut, koulutuspalvelut, erilaiset turvapalvelut niin kiinteistöille kuin henkilöille sekä terveydenhuollon palveluiden digitalisoituminen vaativat toimiakseen luotettavat ja nopeat yhteydet. Yhteiskunnan aktiivisena jäsenenä oleminen tulee edellyttämään yhteyksiä, joissa valittu toteutustekniikka itsessään ei aiheuta kapasiteettirajoituksia tulevien vuosienkaan aikana.

Monilla mahdollisuus etätöiden tekemiseen kariutuu riittävien tietoliikenneyhteyksien puuttumiseen.

Sosiaalisen median voittokulku on tuonut elämäämme palveluita kuten Netflix, Youtube, Facebook, Spotify. Käyttämissämme palveluissa videon ja vuorovaikutteisen sisällön määrä kasvaa koko ajan ja tämä vaatii käytettäviltä yhteyksiltä lisää nopeutta ja kapasiteettia. Ilman valokuituratkaisuja näihin vaateisiin on mahdotonta vastata. Eri medioiden sisällöllinen kehitys viime vuosien aikana on ollut huimaa, mitä se mahtaakaan tulevaisuudessa olla? Teknologista kehitystä ei voida pysäyttää.

Mitä palveluja näemme seuraavien viiden tai kymmenen vuoden aikana, saati myöhemmin tulevaisuudessa?

Valokuituliittymän hankkiminen on sijoitus, jonka vaikutus kiinteistöjen arvoon on kiistaton. Olemassa oleva valokuituliittymä tai valokuituvalmius nostavat kiinteistön tai tontin arvoa ja niiden myynti helpottuu.

Kumpi asunto on helpompi myydä uudelle ostajalle: se, jossa ostaja voi olla varma siitä, että asunnon tietoliikennetarpeet on varmistettu kymmeniksi vuosiksi vai se, jossa kuitua ei ole?

Kotikäyttäjien netin nopeus on tähän asti kaksinkertaistunut puolentoista vuoden välein. ADSL-tekniikkaa (= olemassa olevat kupariset puhelinkaapelit) ei juurikaan voida enää nopeuttaa, joten sen käyttökelpoisuus on tulossa tiensä päähän. Valokuidun nopeudella ei ole näkyvissä ylärajaa. Varovaisesti arvioiden se tarjoaa riittävän nopeuden ainakin viideksikymmeneksi vuodeksi.

Valokuitu on noin 20 miljoonaa kertaa nopeampi kuin nopein kilpaileva tekniikka tällä hetkellä.

Netissä toimivilla TV-palveluilla on Suomessakin jo satojatuhansia käyttäjiä. USA:ssa lukumäärä on kymmeniä miljoonia. Netti-TV-palvelujen uskotaan yleistyvän räjähdysmäisesti tulevien vuosien aikana.

IPTV-palveluiden kautta saat kotiisi peruskanavien lisäksi jo nyt laajemmat maksulliset kanavapaketit, elokuvakirjastot sekä tallennusmahdollisuudet.

Valokuitu vastaa tulevaisuuden kysymyksiin jo nyt!